اختراع و تولید کود جدید توسط عضو هیئت علمی دانشگاه جهرم

۲۷ بهمن ۱۴۰۳ | ۰۹:۵۲ کد : ۲۸۹۱ اخبار
تعداد بازدید:۲۶۱
اختراع و تولید کود جدید توسط عضو هیئت علمی دانشگاه جهرم

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکترسید علی‌اکبر باقریان عضو هیئت علمی بخش باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه جهرم موفق به اختراع و تولید کود جدید و به انضمام آن ابداع روش‌هایی شد که می‌تواند به نحو قابل قبولی میزان تحمل گیاه را به شوری افزایش دهد.

دکتر سید علی اکبر باقریان، عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه جهرم در این زمینه گفت: یکی از مشکلات مهم کشاورزی و باغداری در کشور، کاهش کمیت و مقدار آب آبیاری است.این چالش روز افزون، باعث کاهش کیفیت آب به مرور زمان نیز می‌شود.

وی با اشاره به اینکه افت کیفیت آب، باعث ایجاد مسمومیت در گیاهان و به تناسب این مسمومیت، منجر به کاهش چشمگیر محصول تولیدی باغات و مزارع می‌شود، تصریح کرد: بخشی از تحقیقاتی که بنده در سال‌های اخیر انجام داده‌ام، در زمینه‌ی کاهش اثرات این چالش است که آن‌ را به عنوان بزرگترین یا حداقل، یکی از بزرگترین چالش‌های کشاورزی حال حاضر کشاورزی کشور و حتی منطقه خاورمیانه می‌توان دانست.

دکتر باقریان افزود: این تحقیقات منجر به دستیابی به دانش فنی مدیریت و کاهش اثرات شوری در گیاهان شد که بخش‌هایی از این تحقیقات به صورت مقاله و بخش‌های دیگری به صورت ۵ فقره اختراع ملی، ثبت شده‌اند.

این محقق دانشگاه جهرم درباره‌ی ویژگی‌های خاص این محصول ابراز کرد: کودها و به انضمام آن روش‌هایی را در این مسیر تحقیقاتی ابداع کرده‌ام که می‌تواند به نحو قابل قبولی میزان تحمل گیاه را به شوری افزایش داده و به تناسب آن میزان محصول تولیدی گیاه هدف را زیادتر کند.

وی درباره نتایج این تحقیقات درباره این محصول بیان کرد: نتایج تحقیقات ما نشان داد که گیاهان بعد از تیمار با این کودهای ابداعی و همچنین همراه شدن باغدار و کشاورز با روش‌های مدیریتی ما، تعداد بسیار زیادی از آفات و عوارض و بیماری‌هایی که قبلاً گیاه را درگیر می‌کرده‌اند، پس از این اقدامات کاملاً برطرف یا به نحو شگرفی کاهش پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال و مصداق می‌توان به عارضه زوال مرکبات اشاره کرد که بعد از مصرف کودهای اختراع‌شده، بهبود عمل کرد گیاه مشاهده شد.

دکتر باقریان برای توسعه‌ی استفاده از این محصول اظهار کرد: قاعدتاً تبلیغات و ترویج، در راستای توسعه استفاده از این محصولات و روش‌ها، اثر زیادی دارد، ولی به قول معروف: «مشک آن است که خود ببوید، نه آنکه عطار بگوید»، بنابراین پیشنهاد ما برای کسانی که ذی‌نفع امر کشاورزی هستند یا صاحب نظر در این زمینه تلقی می‌شوند، آزمون عملکرد این کودها و این دانش فنی، است تا بتوان با یاری خوانندگان این مطلب، میزان محصول باغات درگیر با شوری و کم آبی را افزایش داد، ان‌شاءالله.


نظر شما :